Stumbly

Tidigare projekt: del 3

Detta är den tredje och sista delen av en trilogi där vi beskriver våra tidigare projekt. Istället för att beskriva alla våra projekt i detalj, väljer vi ut nyckelkunder och beskriver hur vi har samarbetat med dem. I de tidigare delarna skrev vi om vårt samarbete med Flex och Safeman. Denna gången kommer det att handla om NFO-Drives!


Vårt samarbete med NFO-Drives började redan efter sommaren 2017 och det var vår andra kund. Vanligtvis jobbar vi med fysiska produkter. Denna gången fick vi i uppdrag att utveckla kundrelationer - hur gör man det? Det korta svaret är att det finns många sätt att göra det och det var vår uppgift att hitta det bästa.


Bortsett om det är en produkt eller tjänst kan vi fortfarande använda vår innovationsprocess. Vi har mer erfarenhet att jobba med fysiska produkter, men ändå en förmåga att hitta kundvärde och utveckla tjänstekoncept.


Ett första steg var att undersöka hur företaget framstod utåt: hemsida, sociala medier och hur dessa användes. Med denna information definierade vi problemet som var förhållandevis brett till en början. Detta involverade att sätta finger på just vilka deras kunder var, vilket inte alltid är uppenbart.


Med ett definierat problem och kund samlade vi data för att ta reda på vad företagets kunder kan vilja se. Utifrån denna information genererade vi idéer och den slutgiltiga lösningen var ett designa en kundanpassad hemsida. Vi ville göra det lätt för NFO att själva mäta data och gjorde också en analys på trafiken av deras nuvarande hemsida. Vi är inga experter på marknadsföring, men det är viktigt för oss att mäta resultat. Precis som vi gör när vi utvecklar produkter och tjänster med Design Thinking - undersöka kund och behov.


NFO-Drives har en inspirerande ledning med en spännande teknik som bådar gott för framtiden. Vi hoppas kunna vara en fortsatt del av NFO:s utveckling.


Hemsida: www.nfodrives.se


Detta var den sista delet av inlägg där vi skriver om våra nyckelkunder. Har du några frågor om denna kunden eller om de tidigare, hör gärna av dig.

 

Tveka inte att höra av dig om vad som helst!

Simon Hellgren

Innovation engineer

simon@stumbly.se

Emil Pettersson

Innovation engineer

emil@stumbly.se

  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon

hello@stumbly.se

+46 455344066

Campus Gräsvik 2

Karlskrona, Sweden

©Stumbly 2017