Stumbly

Tidigare projekt: del 1

Hej alla glada läsare. Tanken bakom detta inlägg är att skirva en första del av en trilogi där vi beskriver våra tidigare projekt. Istället för att beskriva alla våra projekten i detalj, väljer vi ut nyckelkunder och beskriver hur vi har samarbetat med dem. Första delen kommer att handla om Flex, en kund vi har haft nu i ett år. På grund av sekretess kan vi tyvärr inte beskriva produkterna vi jobbar med i detalj!


Vårt samarbete med Flex började sommaren 2017 då vi fick tillfälle att hjälpa dem skapa 3D-modeller och renderingar. De behövde hjälp med att delvis konstruera och sätta finger på hur en av deras produkter de jobbade med skulle se ut. Det handlade om en elektrisk komponent som var definierad i tanken, men som behövde realiseras i modeller för att hitta och lösa eventuella brister i designen och kunna förmedlas till deras kund.

Vanligtvis använder vi Autodesk Inventor för att skapa våra modeller. I detta fallet ville Flex att vi använde Creo Parametic, vilket vi tog oss tiden att lära oss. I slutändan kunde vi andå använda Inventor eftersom renderingarna hade det största värdet av leverablerna.


Vi hittade en del brister i designen när vi skapade modellerna som vi i sin tur hittade lösningar till. Produkten renderades i snygga bilder och sommaren mynnade ut i ett lyckat projekt och med en nöjd kund.


Sedan dess har vi fått mer omfattande delar av projekt hos Flex och har därmed inte bara fått jobba med CAD och renderingar, men också med de tidigare delarna king utvecklingen av en produkt.


I det senaste projektet där vi fick hjälpa till med konceptutveckling, fick vi självklart möjligheten att använda vår innovationsprocess; Stumble loop. En process som vi själva utvecklat där vi handplockat en flora av olika verktyg som vi väljer att använda beroende på kund och produkt.


I detta projektet använde i bland annat "How might we...", observationer och intervjuer samt tech och trendwatching för att göra en förstudie. I ett senare stadie använde vi också bland annat brainwriting, konvetionell brainstorming samt concept screening/scoring för att definiera och välja koncept. Projektet resulterade i CAD-modeller, skisser och renderingar på konceptnivå som vi framställt tillsammans med Flex.


Det absolut bästa med vårt samarbete med Flex hittils har inte varit vad vi har gjort för dem, utan vad vi har åstadkommit tillsammans. Samarbetet har fungerat bra och vi har klickat med deras utvecklingsteam. Det kanske låter som att vi har jobbat fristående, men vi har jobbat på plats tillsammans med deras team. Hittils har vi trivts mycket bra tillsammans med dem och vi hoppas på ett långt samarbete.


Har ni tankar eller vill veta mer om projekten, tveka inte att höra av er.

 

Tveka inte att höra av dig om vad som helst!

Simon Hellgren

Innovation engineer

simon@stumbly.se

Emil Pettersson

Innovation engineer

emil@stumbly.se

  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon

hello@stumbly.se

+46 455344066

Campus Gräsvik 2

Karlskrona, Sweden

©Stumbly 2017