Stumbly

Lean Canvas

Hur jobbar du med din Lean Canvas? Personligen använder jag på den nästan varje dag! Den hänger på kontorsväggen och är en av de första sakerna man ser när man kommer in.Vad är Lean Canvas?

För er som inte känner till vad Lean Canvas är det ett verktyg som främst används för att definiera din affärsidé med nyckelpunkter. Exempelvis: vilka är kundsegmenten för lösningen eller hur tjänar du pengar på den. Istället för att skriva den traditionella affärsplanen som historiskt sätt kan vara ofantligt lång, ibland 100 sidor, representeras din affärsplan på en sida med en Lean Canvas.


För att få redan på mer eller få tydliga beskrivningar om hur du använder Lean Canvs finns det gott om information en "googling" iväg. Personligen kan jag också rekomendrea boken "Running Lean: Iterate from plan A to a plan that works".


Finns det något att uppdatera baserat på feedback eller nya idéer?

Förutom hur man fyller i en Lean Canvas är det viktigaste i min mening att man itererar - man skapar inte en Lean Canvas och är färdig med den, den utvecklas ständigt. Lean Canvas är affärsplan som borde uppdateras i takt med att man gör framsteg.


Varför lägga ner dagar på en traditionell affärsplan om den ändå ska ändras med nya insikter?


Vill ni veta mer om hur vi använder Lean Canvas på Stumbly, tveka inte att höra av er!

 

Tveka inte att höra av dig om vad som helst!

Simon Hellgren

Innovation engineer

simon@stumbly.se

Emil Pettersson

Innovation engineer

emil@stumbly.se

  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey LinkedIn Icon

hello@stumbly.se

+46 455344066

Campus Gräsvik 2

Karlskrona, Sweden

©Stumbly 2017